De mensen in Oekraïne hebben ons meer dan ooit nodig!

Op het nieuws zien we de gevolgen van de vreselijke oorlog in Oekraïne. Veel onschuldige burgers zijn slachtoffer van deze oorlog. Het is meer dan ooit de tijd om de mensen in Oekraïne te helpen en voor ze te bidden.

U kunt ook helpen!!

Aankomende dinsdag 8 maart wordt er door de kerken in Veendam een inzamelingsactie gehouden voor de mensen in Oekraïne. Het gaat vooral om houdbare eetwaren, dekens, slaapzakken, luiers en verzorgingsproducten. Heeft u nog andere spullen waarvan u denkt dat het voor de mensen waardevol kan zijn neem deze gerust mee. Inmiddels hebben we vanuit Oekraïne bericht ontvangen dat kleding genoeg aanwezig is. Jassen zijn wel zeer welkom!

Heeft u thuis nette spullen die u beschikbaar wil stellen dan kunt u die aanstaande dinsdag 8 maart langsbrengen bij De Kandelaarkerk, Dr. A. Puyperstraat 46, 9645 AR  Veendam. Van 10:00 tot 17:00 uur zijn hier mensen aanwezig die graag uw spullen in ontvangst nemen.

Uw spullen zullen daarna naar Musselkanaal worden gebracht waarnaar ze vrijdag 11 maart met een grote trailer gebracht worden naar Oekraïne. Er is een samenwerking met mensen uit Oekraïne. Dat betekend dat uw spullen terecht komen daar waar u ze voor hebt bedoeld. We willen voorkomen dat er ook maar iets verloren gaat of dat er handel gedreven wordt met uw spullen. Daarom werken we rechtstreeks met de bevolking samen!

Iwona Blecharczyk Trucking Girl, bekend van internationale tv, heeft zich aangesloten bij onze actie en gaat onze hulpgoederen kosteloos vervoeren naar de Oekraïense grens met haar bedrijf Imagination Transport. Vanuit daar wordt ingezet op kleiner transport om zo de juiste mensen in Oekraïne te bereiken. Wat een prachtig mens met het hart op het juiste plek!

Naast uw spullen kunt u ons ook helpen door aanstaande dinsdag aanwezig te zijn om spullen in ontvangst te nemen, te sorteren of door koffie te zetten en als gastheer/vrouw aanwezig te zijn. Wilt u ons helpen stuur dan een mail met uw naam en telefoonnummer naar hulpuitveendam@gmail.com. Er wordt dan contact met u opgenomen. Download hier de flyer met alle informatie.

We hopen en bidden dat uw de mensen uit Oekraïne wilt helpen!

Namens de organisatie,

Maikel-Owen van Deest
mvandeest74@gmail.com

Artikel geplaatst door dsM