Einde van de COVID-maatregelen

Zoals u weet beëindigt de overheid alle COVID-maatregelen. De landelijke PKN adviseert dat in de plaatselijke gemeenten te volgen, mits met aandacht voor wie kwetsbaar blijven. Daarom eindigen ook in Wildervank met ingang van zondag 27 februari alle COVID-maatregelen.

Maar het virus zal gewoon onder ons blijven, net als andere virussen en ziektekiemen, waarvan ieder jaar mensen ziek worden of er zelfs aan overlijden. Zo zat het leven altijd al in elkaar. Dankzij inentingen of het doormaken van de ziekte zelf hebben inmiddels verreweg de meesten van ons voldoende weerstand opgebouwd.

Maar er blijven ook in onze gemeente mensen die extra kwetsbaar zijn en wel aan bepaalde maatregelen uit de afgelopen twee jaren zullen willen vasthouden. Daarom respecteren wij elkaar wanneer iemand wel afstand houdt, geen handen schudt of een mondkapje gebruikt. In de kerk blijven de banken links en rechts van de preekstoel – dus achter de kerkeraad en de organist – zo ingericht dat mensen daar afstand kunnen houden.

We hopen dat de kerkdiensten en andere activiteiten geleidelijk aan weer hun vertrouwde patroon gaan herkrijgen.

Artikel geplaatst door dsM