Rondom Kerst

Vorig jaar kon het nog niet, maar nu eindelijk weer wel: samen in de Grote Kerk in Wildervank de Kerstnachtdienst en Kerstmorgendienst vieren. Komt allen tezamen!

Kerstnachtdienst

De Kerstnachtdienst begint om 21:30 uur en iedereen is welkom. We lezen vertrouwde woorden van Jesaja en Lukas: ‘Het volk dat in duisternis gaat, zal aanschouwen groot licht’ en het verhaal van de herders en de engelen. Zanggroep Vocal Voices uit Veendam zingt bekende kerstliederen van binnen en van buiten het Liedboek. En samen zingen we mee. De Kerstnachtdienst is zoals gebruikelijk te beluisteren op Kerkomroep en te zien op YouTube, maar ook live op Parkstad TV (SKV kanaal 996).

Kerstmorgendienst

De Kerstmorgendienst (aanvang 09:30) is speciaal opgezet met het oog op de kinderen. We ronden het Advenstproject ‘Levenslicht’ af. Het kerstverhaal bekijken we ook via het op film vastgelegde kerstspel van een aantal jaren geleden. (Quizvraag: welke kinderen van toen speelden daarin mee?) Muzikale medewerking wordt verleend door mezzosopraan Lieneke van Eijkelenburg. Ook de Kerstmorgendienst is zoals gebruikelijk te beluisteren op Kerkomroep en te zien op YouTube.

Artikel geplaatst door Jan