Wandeling 8 mei j.l.

Op woensdagmiddag 8 mei hebben we gewandeld in de Heemtuin in Muntendam. (omdat op woensdag het restaurant open is) Elke 2e dinsdag in de maand is er een wandeltocht. Het startpunt was dit keer bij het restaurant. Deze Heemtuin is in 1982 aangelegd en is in de loop der jaren steeds uitgebreid. Het was uitstekend wandelweer, niet te warm en niet te koud De route was plm. 5 km. en liep door een prachtig natuurgebied, de paadjes liepen al slingerend door het natuurgebied met bloemen en laag struikgewas.

Een lid van onze groep had informatie verzameld over het ontstaan van de Heemtuin, dit werd zeer gewaardeerd. Aan het eind van de tocht kwamen we weer bij het restaurant, waar we op het terras een drankje konden nuttigen.

De groep bestond uit 17 personen. Tijdens het wandelen praat je met iedereen, daar komt bij dat wandelen zeer ontspannend is. Iedereen was positief over de wandeling en velen doen graag weer mee. Er werd afgesproken het nieuwe seizoen te beginnen met een stadswandeling in Appingedam op 10 september 2024.

Daar gaan we wandelen door Appingedam, een bezoek brengen aan de Nicolaikerk, de Synagoge en een boottocht door het Damsterdiep. De werkgroep gaat dit verder uitwerken, nader bericht volgt met een opgave van deelname in de Nieuwsbrief en Kerkbladen.

Volgende bijeenkomst is op dinsdag 10 september 2024.  Opgave bij Rita Sijp :

  • Mail sijpies@gmail.com
  • Telefoon: 0598-624676 of 06-13086418

Elly Levenga

Artikel geplaatst door Jan