Protestants Wildervank

Over ons

liturgische schikking 20110424 paasmorgen 2De Protestantse Gemeente in Wildervank is op dit moment de enige kerkelijke gemeente in Wildervank. Ze omvat Wildervank, vanaf Bareveld, plus het aansluitende deel van Veendam tot de lijn Borgerspark/Skagerrak en telt ruim 600 leden. Omdat de gemeente een open karakter heeft, is het niet vreemd dat ook ouderen of jongeren zonder kerkelijke binding kunnen deelnemen aan bv. ontmoetingsmorgens of jeugdwerk. Dat is ook inderdaad het geval.

Op deze pagina is praktische informatie te vinden over onze gebouwen, het beheer van de kerkelijke goederen en iets over de geschiedenis van onze gemeente. Verder is hier de webversie van ons kerkblad, Context, downloaden.

Wat heeft de Protestantse Gemeente in Wildervank zoal te bieden?

  + Iedere zondag en op christelijke feestdagen hebben wij kerkdiensten, met plaats voor (heel) jong en oud(er).

  + Een eigen cantorij en koor verlenen geregeld hun medewerking en de kerk beschikt over een monumentaal Walcker-orgel.

  + De gebouwen kunnen op doordeweekse dagen gehuurd worden voor passende activiteiten. Diverse koren en orkesten gebruiken onze kerk graag voor muziekopnamen.

  + De gemeente ondersteunen mensen die dat nodig hebben, bv. door de Voedselbank in Veendam, maar ook via bv. het Kerk in Actie-project in Noord-Ghana dat (mede) ondersteund wordt, of het World Servants-project in Zambia.

  + Een wijd netwerk van vrijwilligers zet zich in voor onderling contact en bezoekwerk, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen voor praktische activiteiten.

  + Er is een gevarieerd aanbod van kringen en activiteiten.

  + Voor jeugd en jongeren van 6-25 zijn er velerlei activiteiten, vaak in samenwerking met de Protestantse Gemeente in Veendam.

  + En nog meer . . .